Кабмін пропонує Раді врегулювати оренду та концесію шахт і ТЕЦ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді врегулювати оренду та концесію шахт і ТЕЦ

Казна та Політика
137
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді врегулювати питання передачі в оренду та концесію підприємств з видобутку і переробки кам'яного вугілля та лігніту (бурого вугілля), а також підприємств з виробництва електричної та теплової енергії при централізованому теплопостачанні (теплоелектроцентралей).
Про це йдеться в законопроекті №8632, зареєстрованому в парламенті 3 червня.
Уряд пропонує дозволити оренду/концесію підприємств, на яких можливо впровадити сучасні технології виробництва і які вимагають модернізації технологічного процесу.
Крім того, оренді/концесії підлягають вугільні розрізи, вуглевидобувні й вуглепереробні підприємства, які є безперспективними і підлягають закриттю.
Також передаватися в концесію чи оренду можуть об'єкти незавершеного будівництва та законсервовані об'єкти, які перебувають у державній власності і які можуть бути добудовані для подальшої їх роботи у сфері видобутку і переробки кам'яного та бурого вугілля.
Відповідно до законопроекту, рішення про доцільність передачі в оренду/концесію шахт і ТЕЦ приймає Міністерство енергетики та вугільної промисловості.
При цьому ініціатором передачі може бути як Міненерго, так і потенційний орендар (концесіонер) як юридична особа.
У випадку, якщо міністерство визнало доцільним оренду/концесію об'єкта, воно разом з Фондом державного майна здійснює організаційно-технічну підготовку об'єкта до передачі, за підсумками якої оголошується відповідний конкурс з вибору орендаря/концесіонера.
Конкурс на оренду оголошує ФДМ за поданням Міненерго, а на концесію - саме міністерство.
Згідно з проектом закону, термін дії договору оренди може становити від 2 до 10 років, а концесії - від 10 до 50 років.
Як повідомляло агентство, у жовтні 2010 р. Рада врегулювала передачу в оренду або концесію майнових комплексів, що перебувають у комунальній власності, які призначені для здійснення водо-, і теплопостачання, а також відведення й очищення стічних вод.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас