Незабаром в Інтернеті може з'явитися домен .Україна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Незабаром в Інтернеті може з'явитися домен .Україна

513
Серед доменних позначень верхнього рівня, крім звичних. com або національних доменів .ru, .uk, .ua, можуть з'явитися домени приватних компаній і організацій.
Інтернет-корпорація з присвоєння імен та номерів (ICANN), яка регулює питання створення доменів і розподілу IP-адрес, прийняла правила, які дозволять створити адреси, що закінчуються практично на будь-яке слово. Так, крім існуючих сьогодні 22 закінчень доменних імен, можуть з'явитися адреси, що закінчуються на .Google, .Coke, .BBC, .Україна.
Як повідомляє Бі-бі-сі, заявки на реєстрацію нових імен почнуть прийматися з 12 січня 2012 року. Очікується, що серед перших бажаючих отримати власне доменне ім'я будуть адміністрації великих міст.
Глава ICANN Род Бекстром заявив, що нововведення відкриває "необмежені можливості для людської уяви". "Ніхто не може передбачити, куди приведе нас це історичне рішення", - додав він.
Кожна заявка обійдеться бажаючому обзавестися новим доменним ім'ям приблизно в 200 тис. доларів. При цьому заявнику потрібно буде довести, що він володіє законним правом на реєстроване слово.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас