Світовий банк може інвестувати в РФ 4 млрд доларів за 4-5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк може інвестувати в РФ 4 млрд доларів за 4-5 років

106
Обсяги фінансування будуть залежати від того, що Росії власне потрібно, які проекти країна буде реалізовувати
Світовий банк (СБ) обговорив з Мінфіном РФ стратегію співпраці з Росією на 4-5 років з передбачуваним обсягом інвестицій близько 4 млрд доларів, повідомила керівний директор банку Нгозі Оконьо-Івела, передає РІА "Новини".
Світовий банк спільно з російською владою готує середньострокову стратегію співробітництва з РФ. Вона буде представлена ​​на розгляд ради директорів СБ у жовтні-листопаді цього року. Попередньо представники банку оцінювали можливі інвестиції в Росію протягом 4-5 років в 1 млрд доларів на рік. "У нас відбулася дуже плідна зустріч з міністром (міністром фінансів РФ Олексієм Кудріним). Ми припускаємо продовжувати підтримку Росії виходячи з пріоритетів її розвитку", - сказала Оконьо-Івела.
За її словами, обсяги фінансування, як і раніше обговорюються. "Ми можемо говорити про суму близько 4 млрд доларів. Це залежить від того, що Росії власне потрібно, які проекти вона буде реалізовувати", - повідомила менеджер ВБ.
Уряд РФ і СБ продовжують обговорення форм і способів підтримки як соціальної і культурної сфер, так і роботу з подальшої диверсифікації економіки країни. За приклад такої спільної роботи керівний директор привела проект ВБ "Економічний розвиток Санкт-Петербурга". Загальна вартість проекту становить 566 млн доларів, з них позика МБРР, що входить до групи Світового банку, - 101,1 млн доларів. Проект зокрема, передбачає реконструкцію будівлі колишнього Головного штабу (Державний Ермітаж), яка повинна завершитися в 2012 році. "Фактично йдеться про проекти на зразок цього, тобто про відновлення спадщини країни. І водночас ряд проектів сприяють економічному розвитку. Ми обговорюємо, як можна нарощувати економічний капітал, як забезпечувати економічне зростання", - зазначила Оконьо-Івела.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас