Пансіонат ветеранів війни та праці "зекономив" на столичному бюджеті понад 1 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пансіонат ветеранів війни та праці "зекономив" на столичному бюджеті понад 1 млн грн

Кримінал
130
Прокуратура Оболонського району Києва порушила кримінальну справу стосовно директора Пансіонату для ветеранів війни та праці Головного управління праці та соціального захисту Київської міськдержадміністрації за заподіяння шкоди місцевому бюджету на суму понад 1,1 млн грн.
Як повідомила прес-служба прокуратури Києва, справа класифікується як службова недбалість, що призвела до тяжких наслідків і порушена за ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України, санкція за якою передбачає позбавлення волі на 2-5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років і штрафом 100-250 тис. неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (1,7-4,25 тис. грн), або без нього.
За даними столичної прокуратури, справу порушено за результатами прокурорської перевірки фінансово-господарської діяльності пансіонату, який розташований в Пуща-Водиці (Оболонський район). Як з'ясувалося, в пансіонаті згідно з договором з комунальним підприємством "Кращий дім" утримувалися громадяни похилого віку, які потребували сторонньої підтримки та допомоги. Згідно з положенням про пансіонат, утримання таких осіб у вказаній медико-реабілітаційній установі мало відбуватися за умови 100%-го відшкодування комунальним підприємством витрат на їх утримання - 8-11 тис. грн на кожного. КП "Кращий дім", надаючи послуги, отримувало щомісячно за цивільно-правовими договорами від громадян, які перебували в пансіонаті, або від їхніх родичів зазначену суму.
У свою чергу, пансіонат за утримання кожного громадянина отримував щомісячно від комунального підприємства лише 2,5 тис. грн, а всі інші необхідні витрати, відповідно, покривалися за рахунок місцевого бюджету. Таким чином, під час перевірки встановлено, що керівництво пансіонату завдало збитків державі на суму понад 1,1 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас