У французькій мові з'явилося слово "малосольний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У французькій мові з'явилося слово "малосольний"

53
В останньому виданні французького словника "Ларусс" знайшлося місце новому запозиченню з російської мови. Серед трьох тисяч слів, які раніше в словнику не фігурували, з'явився термін "malossol", повідомляє агентство ІТАР-ТАСС.
Слово, що пішло від російського "малосольний", яке пишеться на банках з маринованими огірками, часто зустрічається вживання "Malossol a la Russe". При цьому росіянинові, що піддалися ностальгії у французькому супермаркеті, слід пам'ятати, що малосольним в нашому розумінні вміст банок все-таки не є.
Презентація нового видання однотомного ілюстрованого словника "Пти Ларусс" (Le Petit Larousse) відбулася 16 червня в Парижі. Поряд з "малосольними" огірками, статей в словнику вперше удостоїлися, серед інших, актриса і співачка Шарлот Генсбур, актор Леонардо ді Капріо і засновник Apple Стів Джобс. Всього в новому словнику близько 100 тисяч статей.
У французькій мові налічується не менше семи десятків запозичень з російської, починаючи від загальновідомих "bistro" і "sputnik", до значно менш знаменитих, але не менш загальновживаних "apparatchik" і "mazout", відзначає агентство.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас