Азаров: Найближчим часом тарифи на газ підвищуватися не будуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Найближчим часом тарифи на газ підвищуватися не будуть

Енергетика
204
Найближчим часом тарифи на газ підвищуватися не будуть, запевнив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
Як повідомила прес-служба українського уряду в суботу, про це Азаров сказав у п'ятницю ввечері на зустрічі з віце-президентом Світового банку Філіпом Ле Уору і представником Світового Банку в Україні Мартіном Райзером.
Прем'єр зазначив, що підвищення цін у світі, в першу чергу, на нафту і продовольство, звичайно, стосується України і відбивається на її економіці.
Водночас він підкреслив, що уряду вдається утримувати рівень інфляції в межах, які є об'єктивними для даної економічної ситуації. Незважаючи на світове зростання цін, ні про яке підвищення тарифів на газ поки не йдеться.
"Це питання не на часі", - зазначив Азаров.
В кінці липня 2010 року МВФ вирішив відновити співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд (близько $15,6 млрд). Тоді ж Київ отримав перший транш розміром SDR1, 25 млрд. У грудні 2010 року МВФ вирішив виділити Україні другий транш кредиту stand by розміром SDR1 млрд (близько $1,5 млрд).
Програма stand by передбачала виділення Україні щокварталу ще восьми траншів, починаючи з середини березня 2011 року, у разі успішного продовження співпраці. Їх обсяг складає по SDR1 млрд кожен за винятком останнього розміром SDR0, 75 млрд. Однак місія Фонду, яка працювала в березні цього року в Києві, не змогла рекомендувати раді директорів позитивне рішення щодо чергового траншу для країни. МВФ очікує від України на затвердження пенсійної реформи та розв'язання проблеми занижених тарифів на газ для населення, щоб схвалити рішення про виділення чергового траншу за програмою stand by.
Парламент України 14 червня підтримав урядові поправки до держбюджету, якими його дефіцит скорочено на 3,5 млрд грн для компенсації такого ж збільшення дефіциту Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", пов'язаного з відмовою від раніше узгодженого з МВФ графіка підвищення тарифів на газ для населення.
Урядовий законопроект щодо пенсійної реформи парламент схвалив у першому читанні 16 червня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас