Виведена формула ідеальної чашки чаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виведена формула ідеальної чашки чаю

62
Британські вчені вивели формулу ідеальної чашки чаю з молоком. Викладення співробітників Школи природних наук при університеті Нортумберленда наводить газета The Daily Mail.
Фахівці визначали оптимальне співвідношення компонентів і температуру, за якої необхідно вживати напій, проводячи експерименти з добровольцями. В цілому, за час дослідження було випито 285 чашок чаю, що зайняло 180 годин. За підсумками досліджень вчені змогли отримати формулу напою з ідеальним смаком.
Згідно з висновками авторів, один чайний пакетик необхідно залити 200 мілілітрами окропу (температура 100 градусів Цельсія). Отриманій суміші необхідно дати настоятися дві хвилини, після чого додати в неї 10 мілілітрів молока (не вказується, повинно молоко бути стерилізованим або пастеризованим; також не уточнюється його жирність). Ще через шість хвилин температура напою досягне оптимальних для вживання 60 градусів Цельсія. Якщо людина з будь-якої причини не може випити чай в цей момент, то у неї є невеликий запас часу - прийнятна температура (вище 45 градусів Цельсія) зберігається аж до 17 хвилин 37 секунд з моменту приготування чаю.
Крім знаходження формули ідеальної чашки чаю, вчені змогли пояснити, навіщо необхідно додавати до чаю молоко: ця дія дозволяє пом'якшити природну гіркоту чаю і зробити смак напою більш м'яким. На жаль, автори не пояснили, з якої причини вони використовували в дослідах чайні пакетики, а не листовий або гранульований чай.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас