Мубарак за роки управління Єгиптом привласнив 185 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мубарак за роки управління Єгиптом привласнив 185 млрд дол

Казна та Політика
853
За роки управління Єгиптом Хосні Мубарак привласнив $185 млрд. з міжнародної допомоги, про це йдеться в оприлюдненому дослідженні Економічного наукового центру.
Як повідомляє ІТАР-ТАСС, директор центру Салах Гауда заявив, що в ході дослідження, заснованого на зіставленні даних з міністерства міжнародного співробітництва, центральної аудиторської організації та кабінетів міністрів часів Атеф Обейда і Ахмеда Назіфа, було встановлено, що екс-президент незаконно привласнив 87% виділеної зарубіжними країнами допомоги. За його словами, з 1982 по 2010 рік 185 млрд. з 213 млрд. доларів не дійшли до кінцевої мети.
Зокрема, наголошується в дослідженні, США виділили Каїру допомогу розміром 63,5 млрд. доларів, Японія - 32 млрд. доларів, Саудівська Аравія - 25 млрд. доларів і Об'єднані Арабські Емірати - 20 млрд. доларів, не рахуючи ряду інших країн. Гауда зазначив, що більша частина цієї допомоги "пішла" на гонорари єгипетським і іноземним консультантам, а також на прикрасу міністерських кабінетів.
"Ряд країн відкликав кошти, коли виявилося, що вони були використані не за призначенням", - сказав глава центру, вказавши, що Канада повернула собі 50 млн. доларів, які призначалися на проекти з дезінфекції системи каналізації.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас