ПР думає, що українці не знають про пенсійну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПР думає, що українці не знають про пенсійну реформу

Казна та Політика
1138
Українці не досить добре проінформовані про перспективи пенсійної реформи. Про це заявив голова парламентського підкомітету з зовнішньоекономічної політики Олексій Плотніков.
"Чому якщо запитати пересічного громадянина про пенсійну реформу, він відповість, що пенсійна реформа - це погано? Чому люди не знають і не розуміють, які позитиви несе пенсійна реформа? Що це дасть? Де роз'яснювальні ролики на телебаченні? Де білборди в місті? ", - підкреслив представник Партії регіонів.
За його словами, пенсійна реформа однаково потребує як професійної дискусії, так і роз'яснювальної роботи серед населення. При цьому О.Плотніков зазначив, що жодна серйозна політсила, жоден серйозний економіст не кажуть, що пенсійну реформу проводити не треба.
"Всі розуміють, що початок пенсійної реформи - це позитив. Те, що пенсійна реформа покращує макропоказники - це теж позитив. Кабінет міністрів зараз зайнявся середньостроковим індикативним плануванням, але ж без пенсійної реформи це не спрацює. Все це теж позитив, який несе за собою проведення пенсійної реформи", - заявив "регіонал".
Раніше віце-прем'єр Сергій Тігіпко виступив проти запровадження єдиного механізму нарахування пенсій для різних категорій громадян. Відповідаючи у парламенті на питання, чи вважає він за доцільне зміну існуючої системи, при якій одна категорія отримує пенсію в розмірі близько 50% від зарплати, а інші - 80-90%, С.Тігіпко заявив, що нарахування пенсій за єдиною формулою призведе до втрати кадрового потенціалу в держслужбі. Він підкреслив, що держслужбовці і так отримують невисоку зарплату і не можуть підробляти додатково.
При цьому віце-прем'єр Тігіпко заявив, що уряд готовий відмовитися від своєї ініціативи обмеження максимальної пенсії 10 прожитковими мінімумами для вже призначених пенсій. За його словами, це може бути зроблено для того, щоб більшість депутатів підтримали законопроект про пенсійну реформу в цілому.
Як повідомлялося, 16 червня парламент прийняв у першому читанні урядовий законопроект про підвищення пенсійного віку в Україні, на якому наполягав МВФ. За відповідне рішення проголосували 245 депутатів при мінімально необхідних 226. У законопроекті міститься норма про підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас