Точка зору: Продажі проблемних заставних кредитів почастішають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Продажі проблемних заставних кредитів почастішають

Кредит&Депозит
334
Угоди з продажу банками проблемних заставних кредитних портфелів у поточному році почастішають. Таку думку в коментарі висловив голова правління "Банку Кіпру" Владислав Байрака, повідомляє УНІАН.
"Банкам в першу чергу зараз потрібні живі гроші. Тримати непрофільні активи на балансі немає сенсу, тому, швидше за все, продажі заставних портфелів почастішають", - вважає банкір.
Насамперед, додає він, банки постараються продавати проблемні іпотечні портфелі. Адже ціни на нерухомість в кризу впали, а для того щоб стягнути з боржника заставу у вигляді квартири, потрібні серйозні тимчасові і матеріальні витрати (суди, виконавчі мита, торговельні комісійні при реалізації). При цьому, поки йдуть судові процеси, банк втрачає вигоду від нездійснених операцій. Таким чином, повернути видані позичальнику гроші, все одно видається проблематичним, а отримавши частину грошей зараз, банки можуть їх направити в прибуткове споживче кредитування.
За словами Байраки, зацікавленість в купівлі таких портфелів можуть проявити не тільки колекторські та факторингові компанії, але й інвестиційні фонди, в тому числі закордонні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас