Прем'єр Греції вимагає від парламенту підтримати уряд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Греції вимагає від парламенту підтримати уряд

Казна та Політика
224
Прем'єр-міністр Греції Йоргос Папандреу зажадав у неділю вотуму довіри його уряду в парламенті країни, заявивши, що інакше країні загрожує дефолт, передає РИА "Новости".
"Я прошу вотуму довіри, тому що країна стоїть на важливому роздоріжжі", - сказав Папандреу, відкриваючи триденні парламентські слуханнящодо вотуму довіри. Прем'єр зробив на минулому тижні великі перестановки в уряді, зокрема, змінивши міністра фінансів - новим главою Мінфіну став ветеран грецької політичної сцени Евангелос Венізелос.
За словами Папандреу, країні необхідно реалізувати бюджетні скорочення, узгоджені з ЄС і МВФ, інакше Греції загрожує дефолт, який буде мати "катастрофічні" наслідки для банків.
Прем'єр заявив, що грошові резерви країни будуть вичерпані "дуже скоро", якщо в найближчі тижні не буде отриманий черговий транш кредитної підтримки обсягом у 12 мільярдів євро.
Як очікується, голосування по довірі новому уряду пройде в грецькому парламенті у вівторок, також наступного тижня очікується голосування по 28-мільярдній програмі бюджетних скорочень на термін до 2015 року.
Дебати в грецькому парламенті проходять в той момент, коли міністри фінансів країн єврозони обговорюють у Брюсселі можливість надання додаткової допомоги Греції.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас