Казахстан пропонує альтернативу Міжнародному енергетичному агентству — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан пропонує альтернативу Міжнародному енергетичному агентству

Енергетика
233
Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв пропонує створити нову світову енергетичну організацію для координації видобутку та розподілу всіх видів енергоресурсів.
"Вважаю, що назріла необхідність створення світової енергетичної організації. Вона повинна координувати видобуток і розподіл усіх видів енергетичних ресурсів у світі", - заявив Назарбаєв у суботу на завершальній сесії ПМЕФ-2011.
Назарбаєв розповів, чим нова організація повинна якісно відрізнятися від вже існуючого Міжнародного енергетичного агентства (МЕА). "Вона повинна координувати видобуток і розподіл усіх видів енергетичних ресурсів у світі", - передає РИА "Новости" слова президента Казахстану на заключній сесії Петербурзького міжнародного економічного форуму. Крім того, нова організація повинна регулювати питання енергетичної безпеки, координувати наукові дослідження і вести моніторинг світової енергетики. Ключовою ж відмінністю буде те, що нова організація буде враховувати інтереси всіх учасників ринку, а не тільки "інтереси країн-імпортерів енергоресурсів в частині розподілу обсягів нафти і газу".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас