"Нафтогаз" почне модернізацію ГТС самостійно, проект буде коштувати 3,5 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" почне модернізацію ГТС самостійно, проект буде коштувати 3,5 млрд дол.

Енергетика
406
"Нафтогаз" самостійно починає модернізацію української магістральної ГТС, і сподівається на підтримку в цьому питанні ЄС та Росії. Про це в інтерв'ю одному з телеканалів заявив заступник голови правління НАК "Нафрогаз України" Вадим Чупрун.
"Ми відкриваємо нову сторінку в цих магістральних газопроводах, які були побудовані 30-40 і більше років тому. Вони нас не підвели і до сьогоднішнього дня, вони працюють відмінно, але є ділянки, які у нас викликають занепокоєння - це ділянки, що проходять по болотистій місцевості, по складних рельєфах, ділянки, де покладена була харцизька труба у початковий період часу, ділянки які йдуть за компресорними, так звані гарячі ділянки. Настав момент, коли треба впритул зайнятися модернізацією. Сьогодні ми маємо можливість приступити самі, безпосередньо , своїми силами", - заявив Чупрун.
Він також зазначив, що модернізація української ГТС коштуватиме 3,5 млрд дол., що значно дешевше, ніж будівництво альтернативних газопроводів в обхід України.
"Модернізація коштуватиме те, що ми запланували в майстер-плані в межах 3,5 млрд дол. - це набагато менше за всіх тих альтернативних шляхів, які пропонуються сьогодні в світі", - додав Чупрун.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас