Яценюк пропонує ввести податок на vip-пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк пропонує ввести податок на vip-пенсії

Казна та Політика
244
Народний депутат України, лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк пропонуватиме у другому читанні закону про пенсійну реформу внести зміни в частині того, щоб vip-пенсії українських чиновників обов'язково оподатковувалися. Про це він сказав на прес-конференції у Львові, повідомляє Zaxid.net.
"Я був взагалі здивований позицією уряду про те, що це неконституційно скасовувати vip-пенсії. Іншими словами: конституційно, що в Україну середню пенсію в тисячу гривень мають 99% пенсіонерів, а 1% - від 10 тис, а деякі і 50 тис грн пенсії мають - це виявляється конституційно ", - обурювався Яценюк.
"Я запропонував абсолютно конституційний механізм обмеження цих пенсій. Саме через систему оподаткування. Було приємно, що в той день (17 червня, коли закон про пенсійну реформу ВР ухвалила в першому читанні, - ред) Партія регіонів одразу підхопила (ідею) і хотіла уявити, як свою ініціативу, але щось там у них сталося... і я так розумію, що, можливо, до другого читання... і я буду на цьому наполягати, щоб моя ініціатива була включена до другого читання і vip-пенсії українських чиновників обов'язково будуть обкладатися", - зазначив він.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас