РФ пропонує Україні євроінтеграцію через Митний союз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ пропонує Україні євроінтеграцію через Митний союз

Казна та Політика
362
Україні вигідніше інтегруватися в Євросоюз через вступ до Митного союзу Росії, Казахстану та Білорусі. Про це заявив віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов, виступаючи на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, повідомляє Мінпром.
"Якби Україна хотіла отримати достатню євроінтеграцію при тому, щоб значно збільшити свою економічну міць, варто було б це зробити через Митний союз і формування Євразійського економічного союзу. Якщо ні, ми переживемо, і вони переживуть, але це станеться з втратою якості - як української економіки, так і економіки євразійського простору", - сказав Шувалов.
Віце-прем'єр РФ нагадав, що українська і російська економіки традиційно доповнювали одне одного у цивільному та військово-промисловому секторі. "Це реальність, яку ми будемо ще переживати в найближчі десятиліття - спільний економічний простір від Атлантики до Тихого океану", - сказав він.
У той же час віце-прем'єр РФ визнає, що переговори з Україною з цього питання проходять дуже складно. "У нас немає в даний час взаємодії з українським керівництвом, яка б дозволяла нам сподіватися на те, щоб ми робили це все разом з Україною", - зазначив він. За його словами, в Києві говорять, що хочуть взаємодіяти з Росією, але реально цього не робиться. "За цими заявами жодної практичної роботи ми не маємо", - резюмував він.
Раніше прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що Російська Федерація готова до інтеграції з України в рамках Єдиного економічного простору. У свою чергу президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу вважає, що Україна не може одночасно брати участь у Митному союзі ЄЕП і створювати зону вільної торгівлі з ЄС.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас