Аніщенко: В тендерах на закупівлю ліків потрібна прозорість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аніщенко: В тендерах на закупівлю ліків потрібна прозорість

Казна та Політика
173
Міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко наголосив на важливості наведення ладу у сфері тендерних закупівель у медичній галузі. Про це він сказав журналістам після зустрічі з активом Національного медичного університету зі студентами та співробітниками стоматологічного факультету з нагоди відкриття лекційної аудиторії комп'ютерного класу і навчального хірургічного комплексу.
"Поки не знаю, що говорять про те, що діється під час проведення тендерів, але потрібно навести порядок. По-перше, щоб це було прозоро для всіх, по-друге, щоб ми купували тільки ефективні ліки і, по-третє, за гарною ціною, тобто значно дешевше", - сказав Анищенко.
Він також повідомив, що на сьогодні тривають тендерні закупівлі ліків і в найближчі 2-3 тижні будуть отримані деякі вакцини.
За його словами, в МОЗ є план дій, де прописано короткострокові і середньострокові кроки в цьому напрямку, а зараз у відомстві намагаються вирішити дилему, як закупити дешеві і якісні вакцини та інші препарати і головне - "не зірвати торгів, адже пацієнти чекають як ліків, так і вакцин". "Тому в цьому дуже складному для нас році ми повинні підготувати законодавчу базу і технології, які в майбутньому не дозволять робити старих помилок", - сказав Аніщенко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас