Порошенко за вилучення державою у власників невикористовуваних сільгоспугідь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко за вилучення державою у власників невикористовуваних сільгоспугідь

Аграрний ринок
484
Глава ради Національного банку і співзасновник концерну "Укрпромінвест" (Київ) Петро Порошенко вважає, що в результаті земельної реформи невикористовувані сільськогосподарські угіддя повинні вилучатися державою в її власників.
Про це Порошенко повідомив 16 червня під час поїздки у Вінницьку область.
"Якщо на сьогоднішній день земельні ресурси не використовується - не засіяні, не забезпечують належного рівня технологій, винищують родючість земель, то в результаті земельної реформи ми повинні забезпечити, щоб ці землі могли вилучатися", - сказав він.
Крім того Порошенко вважає, що питання земельної реформи на сьогоднішній день перезріло.
"Я думаю, що питання земельної реформи на сьогоднішній день перезріло. Бо земельна реформа - це не продаж землі. Земельна реформа - це забезпечення ефективного використання земельних ресурсів всієї України", - сказав він.
За словами Порошенка, при проведенні земельної реформи питання про купівлю-продаж землі є не основним, оскільки реформа повинна забезпечити ефективне використання земельних ресурсів.
В цілому ж він дотримується думки, що земельна реформа повинна покращити рівень життя сільських жителів і соціальної інфраструктури села.
Як повідомляло агентство, 15 червня Президент Віктор Янукович пообіцяв, що в рамках проведення земельної реформи буде введений тимчасовий мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення іноземцям.
У січні Янукович назвав земельну реформу пріоритетним завданням влади в 2011 році.
Закрите акціонерне товариство "Український промислово-інвестіційонний концерн" створено холдингом "Група компаній "Укрпромінвест" у 1999 році для управління аграрними активами холдингу, і контролюється Олексієм Порошенко (батьком екс-міністра закордонних справ Петра Порошенка).
До складу "Укрпромінвесту" входять Продовольчі компанії "Поділля" (Крижопіль, Вінницька область) і "Зоря Поділля" (Гайсин, Вінницька область), які володіють 3 цукровими заводами, а також 30 агроформуваннями у Вінницькій області, які обробляють близько 95 тис. га сільськогосподарських угідь.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас