Королевська вимагає вилучити схеми ухилення від податків з урядового законопроекту про спрощену систему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська вимагає вилучити схеми ухилення від податків з урядового законопроекту про спрощену систему

Казна та Політика
433
Урядовий законопроект про спрощену систему оподаткування не виправляє фундаментальних помилок Податкового кодексу, вважає народний депутат України (фракція БЮТ-Батьківщина), голова комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська.
"Ми проти філософії, закладеної в цей законопроект, оскільки він не виправляє фундаментальних помилок Податкового кодексу", - сказала Королевська на брифінгу у Верховній Раді в четвер, коментуючи ухвалення в першому читанні проекту закону про внесення змін до Податкового кодексу і в деяких інших законодавчих актів України (про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва № 8521).
"Тому ми будемо наполягати на тому, щоб були враховані наші принципові вимоги до другого читання законопроекту. Від того, які зміни внесе парламент в податкове законодавство, залежить майбутнє всієї економіки нашої країни і добробут наших співгромадян", - сказала вона.
На думку глави парламентського комітету, в законопроекті про спрощену систему оподаткування, який представив Кабмін, залишилися неврахованими ряд принципових норм, на яких наполягає підприємницьке товариство.
"Зокрема, в цьому документі абсолютно неприйнятні пропозиції, що дозволяють великим компаніям оптимізувати оподаткування за допомогою спрощеної системи. Одна з найважливіших наших вимог до законопроекту Кабміну: вилучити закладені в ньому схеми ухилення від сплати податків та мінімізації податкових зобов'язань, встановити оптимальний перелік видів діяльності, не підпадають під спрощену систему. Якщо цей закон набуде чинності в нинішньому вигляді, він стане черговою профанацією реформ у податковій сфері", - вважає Королевська.
Як нагадує прес-служба Н. Королевської, в листопаді 2010 року спроби скасування спрощеної системи викликали масові протести людей, які вилилися в Податковий майдан. В результаті на Податковий кодекс було накладено вето президента України, і він був схвалений з умовою, що уряд розробить нові умови роботи спрощеної системи. Через півроку уряд вніс свій законопроект. За цей час представники громадських та профспілкових організацій, які об'єдналися навколо акції "Вперед" написали свій варіант поправок, який у пакеті "Народна реформа" був внесений народним депутатом Королевською.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас