Ъ: Вартість газових лічильників включать в плату за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ъ: Вартість газових лічильників включать в плату за газ

1592
Після прийняття закону про обов'язкове використання газових лічильників облгази закладуть свої додаткові витрати в ціну газу для населення.
"Уже в цьому році ми маємо намір встановити 2800 лічильників. Для цього ми оголосили тендер і будемо шукати компанію, яка запропонує не більше 400-450 грн за прилад. Кошти на їх закупівлю будуть закладені як інвестиційна складова тарифу", - розповів Коммерсант-Україна перший заступник голови правління Миколаївгазу Олексій Щербак.
"Вартість лічильників буде закладена в тариф", - підтвердило джерело в Івано-Франківськгазі.
"Раніше ми встановлювали лічильники в приватних будинках і багатоквартирних будинках старої забудови. Потрібно поставити 72 тис. приладів вартістю 800-1000 грн кожен. Це непосильне фінансове навантаження на підприємство, тому, крім власних, ми будемо використовувати всі джерела коштів, дозволені законом", - сказав заступник голови правління Вінницягазу Володимир Баранов.
За даними Нацкомісії регулювання електроенергетики, на 1 березня лічильниками оснащено 97,5% будинків, що опалюються газом. Їх закупівля і встановлення для кожного з решти 2,5% будинків обійдеться в 918 грн. Мало лічильників встановлено в багатоквартирних будинках (їх у країні 215 тис.).
Верховна Рада ухвалила закон про газові лічильники. Населення, яке проживає в квартирах і приватних будинках, в яких газ використовується комплексно, у тому числі для опалення, має встановити лічильники з 1 січня 2012 року. Там, де газ використовується для підігріву води та приготування їжі - з 1 січня 2016 року. Якщо в будинку газ підведений виключно до газової плити - з 1 січня 2018 року.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас