МВФ перерахує Греції наступний транш фінансової допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ перерахує Греції наступний транш фінансової допомоги

Казна та Політика
488
Міжнародний валютний фонд (МВФ) все-таки дасть життєво важливу позику Греції, незважаючи на ймовірну затримку угоди Євросоюзу з другого пакету рятувальних заходів, повідомили близькі до ситуації джерела.
МФВ має зробити оголошення про наступний транш фінансової допомоги Греції розміром 12 млрд євро до 29 червня, і джерела говорять, що політичного застави з боку Євросоюзу буде достатньо, щоб МВФ переказав гроші.
"Ситуація зрозуміла: якщо з боку Євросоюзу буде твердий намір зробити все можливе для порятунку Греції, то МВФ дасть грошей. І я можу сказати вам, що такий намір буде", - пояснив Reuters один високопоставлений чиновник єврозони.
"Я впевнений, що наступної неділі Єврогрупа буде готова вирішити питання про надання п'ятого траншу допомоги на початку липня. І я сподіваюся, що ми закінчимо обговорення у строк відповідно до угоди з МВФ", - заявив у четвер комісар Євросоюзу з економічних та монетарних питань Оллі Рен.
Високопоставлені чиновники МВФ були глибоко стурбовані останніми погіршеннями ситуації в Греції, проте вони як і раніше готові допомогти країні, якщо уряду вдасться провести в парламенті пакет заходів зі скорочення витрат, підвищення податків та продажу державної власності.
"Мене турбує, що ситуація в Греції змінилася занадто різко за останню добу. Ми сподіваємося, що уряд Греції все-таки отримає згоду на проведення цих заходів і ми будемо готові закінчити перевірку", - сказав Жу Мін, спеціальний радник керівного директора МВФ.
"Ми готові надати підтримку, тому що це вкрай важливо для Греції, Європи і всього світу в цілому", - сказав радник.
У Греції прем'єр-міністр Георгіос Папандреу, оточений, з одного боку, вуличними протестами проти нових заходів економії і, з іншого, - членами владної партії, які подають у відставку на знак протесту проти цих же заходів, намагається просунути "драконівський" законопроект консолідації бюджетних коштів, щоб задовольнити умовам надання допомоги від МВФ і ЄС.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас