Fitch може знизити рейтинг облігацій Греції до рівня дефолту, якщо інвесторів змусять до надання їй фіндопомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch може знизити рейтинг облігацій Греції до рівня дефолту, якщо інвесторів змусять до надання їй фіндопомоги

Казна та Політика
273
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings може зберегти рейтинги держоблігацій Греції на рівні вище дефолтного, навіть якщо власники цих паперів підуть на добровільну реструктуризацію боргу, йдеться в повідомленні агентства.
Суверенний рейтинг Греції буде негайно знижений на п'ять щаблів - до "С", як тільки буде оголошено про те, що план надання фіндопомоги країні передбачає звернення до інвесторів з проханням погодитися на м'який варіант реструктуризації наявної заборгованості, рейтинг буде знижений до рівня "RD" (обмежений дефолт) після завершення "попередніх погоджень" щодо реструктуризації.
У той же час рейтинг грецьких держоблігацій може бути залишений на "низькому ступені неівестиційного рівня, можливо, в районі рейтингу "ССС", сказано в заяві Fitch.
Рейтинг грецьких держоблігацій буде знижено до дефолтного, якщо офіційний план порятунку країни буде включати пропозиції, аналогічні висунутим Німеччиною, яка наполягає на примусовій участі приватних інвесторів у наданні Греції фіндопомоги. Пропозиції ФРН включають примусове продовження термінів обігу грецьких облігацій на сім років.
Раніше президент Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше заявив, що готовий підтримати м'який план реструктуризації (так званий rollover), заснований на принципах Віденської ініціативи 2009 року, коли група великих міжнародних банків погодилася добровільно продовжувати в разі необхідності кредити, раніше видані своїм східноєвропейським підрозділам.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас