Нафта дорожчає на тлі чекань збільшення попиту на "чорне золото" в КНР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на тлі чекань збільшення попиту на "чорне золото" в КНР

Енергетика
225
Світові ціни на нафту під час торгів четверга демонструють позитивну динаміку на тлі очікувань зростання потреби Китаю в цій сировині, а також даних щодо запасів нафти та пального на оптових складах США. Про це свідчать дані бірж.
Вартість липневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 9:27 мск збільшилася на 0,45 долара, або на 0,47%, склавши 95,26 долара за барель. Липневі ф'ючерси на північноморську нафтову суміш марки Brent подорожчали на 0,99 долара, або на 0,88%, до 114 доларів за барель.
"Зростання попиту на нафту в КНР може утримувати котирування на марку Brent набагато вище 100 доларів за барель", - вважає голова досліджень з енергоресурсів Mirae Asset в Гонконгу Гордон Кван, слова якого наводить агентство Bloomberg. Раніше неназваний співробітник однієї з нафтових компаній Китаю заявив, що країні в третьому кварталі поточного року може бути потрібно мільйон кубічних тонн дизпального щомісячно.
Стимулювати попит з Китаю може також планова модернізація обладнання на семи найбільших НПЗ в найближчим часом, що значно знизить обсяги переробки нафти в країні. Таку думку висловив фахівець з ринкових досліджень PetroChina Co. в Пекіні Гонг Маньінг.
Опубліковані Міністерством енергетики США в середу дані показали, що за тиждень, що завершився 10 червня, на оптових складах країни відбулося зменшення запасів нафти на 3,41 млн барелів до 365,6 млн. При цьому експерти прогнозували більш скромну цифру - в 1 , 8 млн барелів. Збільшення запасів пального на 573 тис. барелів виявилося краще прогнозів аналітиків, які передбачали зростання показника на 1,05 млн барелів. Подібна статистика також позитивно впливає на котирування нафти.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас