Американець витратить 400 тисяч дол на пошуки тіла бен Ладена в морі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американець витратить 400 тисяч дол на пошуки тіла бен Ладена в морі

Казна та Політика
493
Спеціаліст з дайвінгу з США 59-річний Білл Уоррен збирається організувати операцію з пошуку в морі решток колишнього лідера "Аль-Каїди" Усами бен Ладена.
За словами дайвера, що володіє каліфорнійською компанією, яка спеціалізується на проведенні морських рятувальних операцій, він хоче переконатися в тому, що "терорист № 1" дійсно мертвий. Свої сумніви Уоррен пояснює тим, що уряд США не надав жодних переконливих доказів смерті бен Ладена повідомляє ВВС.
Американець підрахував, що пошуки, які повинні початися приблизно через місяць, обійдуться йому в 400 тисяч доларів.
Уоррен планує прибути в липні до Індії. Там він орендує судно, оснащене всім потрібним йому обладнанням. Далі він попрямує в Аравійське море, де, за словами американських військових, був похований бен Ладен. Організатор експедиції має намір почати роботу на мілководді, але якщо це не принесе результатів, він готовий перенести пошуки в глибоководні райони.
У разі успіху, якщо йому вдасться виявити тіло бен Ладена, Уоррен пообіцяв його сфотографувати і взяти зразок волосся для експертизи.
Труднощів фахівець з затонулими кораблями не боїться. "Я використовував сонар бічного огляду на глибині 3000 метрів і виявив унітаз, покришку і кавову чашку. Насправді, ви можете бачити навіть брижі на піску", - заявив він.
Однак Білл Уоррен визнає, що шанси на успіх невеликі: він порівняв свою операцію з процесом пошуку голки в стозі сіна.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас