Столична прокуратура перевірить обґрунтованість тарифів на ЖКП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столична прокуратура перевірить обґрунтованість тарифів на ЖКП

Казна та Політика
272
Столична прокуратура організувала перевірку дотримання органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та суб'єктами господарювання (незалежно від форми власності) вимог законодавства у сфері житлово-комунальних послуг при їх розрахунку, встановленні, погодженні і нарахуванні споживачам.
Про це повідомили в прес-службі прокуратури Києва.
Згідно з повідомленням, за першими результатами перевірки прокуратурою міста опротестовано розпорядження КМДА від 17.11.09 № 1292 в частині встановлення тарифів та їх структури для будинку № 16 на вул. Сеноманського у Києві (ТОВ "ЖЕП "Деснянка").
Дане розпорядження не відповідає вимогам ст.ст. 30, 31 закону України "Про житлово-комунальні послуги", п. 2 порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затвердженого постановою Кабміну від 20.05.09.
Як з'ясувалося, ТОВ "ЖЕП "Деснянка" при формуванні тарифу для п'яти багатоповерхових житлових будинків не врахував площу одного з них, в результаті чого були завищені тариф на житлово-комунальні послуги для жителів усіх п'яти будинків. Тобто, мешканці чотирьох будинків умовно оплачували житлово-комунальні послуги, нараховані для п'яти будинків.
З огляду на виявлені порушення прокуратурою міста внесено припис директору ТОВ "ЖЕП "Деснянка" з вимогою провести перерахунок і затвердити нові тарифи.
Разом з цим, прокуратурою міста підготовлено подання в КМДА, згідно з яким суб'єкти господарювання, що надають послуги з утримання будинків та прибудинкових територій зобов'язані надати в мерію на узгодження розрахунок тарифу з відповідним протоколом громадських слухань і визначити єдиний розмір тарифу, який можуть використовувати суб'єкти господарювання до узгодження КМДА тарифу по будинку.
Наразі перевірки тривають.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас