Середня зарплата глав банків США і ЄС виросла в 2010 році на 36% до 9,7 млн ​​доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Середня зарплата глав банків США і ЄС виросла в 2010 році на 36% до 9,7 млн ​​доларів

Казна та Політика
595
Середня річна заробітна плата керівників найбільших банків США та Європи, не включаючи бонуси, зросла на 36% до 9,7 млн ​​доларів з урахуванням відмінностей у корпоративних показниках, пише газета The Financial Times.
Найбільший дохід минулого року отримали голова JPMorgan Chase Джеймі Даймон і глава Goldman Sachs Ллойд Бланкфейн - 21 млн і 14,1 млн доларів відповідно. Бонус до зарплати Бланкфейн склав 5,4 млн, що значно перевищує суму, отриману ним у 2009 році (863 тис. доларів). При цьому підсумкові суми у двох керівників виявилися в 15 разів більші, ніж у попередньому році.
В Європі лідерами за річними доходами (зарплата плюс бонуси) стали глави Barclays, HSBC, Lloyds Banking Group і Royal Bank of Scotland. Загальна сума тільки бонусів, виданих керівникам цих організацій за підсумками 2010 року, перевищила 26 млн доларів.
Між тим, згідно з дослідженням американської компанії Equilar, керівники банків за підсумками 2010-го отримали значно менші суми, ніж у докризові роки. Так, Бланкфейн отримав у 2007 році 70 млн доларів, включаючи бонуси, а Даймон - 40 млн за підсумками 2006-го.
Незважаючи на те що регулятори не обмежують виплати банків директорам, лише вимагаючи підвищити стійкість організацій до ризиків, багато банків збільшують фіксований оклад високопоставлених співробітників, намагаючись тим самим скоротити витрати на виплату щорічних бонусів, а самі виплати (грошовими коштами або в цінних паперах) розподіляють на кілька років.
"Прогрес полягає в тому, що ми домоглися виплати бонусів не однією сумою, а акціями та грошовими коштами протягом тривалого часу в залежності від показників, що демонструються тим чи іншим банком", - приводить FT слова генерального директора Асоціації банкірів Великобританії Анжели Найт.
FT відзначає, що високий дохід генеральних директорів складається переважно з бонусів, при цьому офіційний розмір зарплати набагато нижче. Так, Джеймс Горман, який керує Morgan Stanley, отримав в кінці 2010 року майже 15 млн доларів, з яких лише 800 тис. становила його заробітна плата. Бонус, отриманий Брейді Дуганом - генеральним директором Credit Suisse, - досяг 9,3 млн доларів, в чотири рази перевищивши розмір його офіційної зарплати.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас