Переговори про порятунок Греції від дефолту провалилися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переговори про порятунок Греції від дефолту провалилися

Казна та Політика
1506
Міністри країн єврозони на переговорах 14 червня не змогли домовитися про схему реструктуризації грецького боргу. Про це повідомляє агентство Reuters, підкреслюючи, що провал переговорів призвів до чергового підвищення прибутковості облігацій Греції та інших країн, які сильно постраждали від боргової кризи.
Зараз в Європі є дві точки зору на "грецьку проблему". В Німеччині, Нідерландах та деяких інших країнах Європи вважають, що Греція повинна фактично оголосити про дефолт і почати переговори з утримувачами облігацій про реструктуризацію боргу.
У Європейському ЦБ і Франції, навпаки, вважають, що Греції не слід оголошувати про дефолт. Замість цього ЄЦБ пропонує запропонувати власникам облігацій добровільно змінити свої цінні папери з терміном погашення в найближчі три роки на такі ж, але з більш пізнім терміном погашення. У ЄЦБ вважають, що за цей добровільний крок власники облігацій могли б одержати які-небудь пільги.
Від того, чи буде Греція оголошувати про нездатність виконувати свої зобов'язання, залежить виділення допомоги країні з боку Європи. Раніше повідомлялося, що загальні борги Греції оцінюються в 330 мільярдів євро, при цьому тільки в найближчі кілька років державі знадобиться 172 млрд євро.
У 2010 році Євросоюз і МВФ вже виділили Греції кредит на 110 мільярдів євро, але в 2011 році стало зрозуміло, що цієї допомоги буде недостатньо. Зараз в Європі обговорюють варіанти виділення нової допомоги Греції: вона, як очікується, складе ще кілька десятків мільярдів євро.
У середині червня рейтингове агентство Standard & Poor's знизило кредитний рейтинг Греції до "ССС" - найнижчого у світі. У S&P підкреслюють, що будь-яка угода про реструктуризацію боргу буде сприйматися як дефолт країни.
Очікується, що значний прогрес у переговорах з Греції повинен бути досягнутий 23-24 червня на черговому саміті ЄС.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас