Експерт: У пенсійній реформі знайдений компроміс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: У пенсійній реформі знайдений компроміс

Казна та Політика
1197
Новий проект пенсійної реформи, який внесений до Верховної Ради, є компромісним. Про це заявив перший заступник директора Національного інституту соціологічних досліджень Ярослав Жаліло, відповідаючи на питання журналістів про збалансованість нового варіанту законопроекту.
"Ті, хто готували цей документ, намагалися з одного боку врахувати необхідність консолідації пенсійної системи, з іншого - громадську думку", - вважає експерт. Він нагадав, що в новому варіанті пенсійної реформи для жінок передбачена можливість виходу на пенсію в 55 років і компенсації за додатково відпрацьований час. "Як мені здається, компенсації - нормальні і вони дозволяють пом'якшити хоча б соціальне несприйняття реформи. Що стосується підвищення пенсійного віку - це загальносвітова тенденція. Варіант дійсно вийшов досить м'яким", - підкреслив Ярослав Жаліло.
Нагадаємо, законопроект про реформування пенсійної системи, підготовлений віце-прем'єром Сергієм Тігіпком, передбачає введення надбавки до пенсії для тих, хто працює довше: перші 5 "наднормативних" років по 6% на рік, потім - по 9% на рік. Надбавка буде розраховуватися помісячно. Крім того, жінки за кожні шість місяців більш пізнього виходу на заслужений відпочинок отримають +2,5% до пенсії.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас