Брюссель виділить 210 мільйонів євро на компенсації фермерам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Брюссель виділить 210 мільйонів євро на компенсації фермерам

Казна та Політика
113
Постраждалі від "огіркової" кризи фермерські господарства отримають компенсації від Європейського Союзу. У вівторок представники 27 країн ЄС на зустрічі в Брюсселі ухвалили рішення виділити для відшкодування збитку 210 мільйонів євро. Таким чином, виробникам буде відшкодовано 50 відсотків їх втрат, понесених у зв'язку з хвилею високопатогенної інфекції ЕГЕК, повідомив єврокомісар з сільського господарства Дачан Чолош.
Найближчим часом країни ЄС повинні будуть передати Єврокомісії списки найбільш постраждалих фермерських господарств, передає DAPD. Компенсації будуть виплачуватися за весь час, коли діяло попередження для громадян утриматися від вживання в їжу сирих овочів - починаючи з 26 травня, коли з'явилися повідомлення про заражені іспанські огірки.
Компенсації з Брюсселя повинні якомога швидше дійти до адресатів, заявила міністр сільського господарства і захисту прав споживачів ФРН Ільзе Айгнер (Ilse Aigner). За її словами, у Берліні вже вживаються необхідних заходів, пише dpa.
Між тим Німецьке об'єднання фермерів повідомляє про поступове зростання попиту на овочі в Німеччині. Однак про нормалізацію ситуації поки говорити рано. Збір врожаю листового салату наразі складає 30 відсотків від звичайних показників, повідомив голова об'єднання фермерів Meklenbuerger Ernte Клаус-Дітер Вільке. "А усе, що менше 100 відсотків - це збитки", - додав він.
Кількість жертв небезпечної кишкової палички ЕГЕК в Німеччині збільшилася до 36. 14 червня в Нижній Саксонії від наслідків цієї інфекції померла дворічна дитина. Яким чином вона заразилася кишковою паличкою, поки невідомо.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас