Глава ФРС США просить конгрес поквапитися з голосуванням щодо стелі держборгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ФРС США просить конгрес поквапитися з голосуванням щодо стелі держборгу

Казна та Політика
465
Глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке застеріг членів конгресу від затягування голосування щодо збільшення стелі держборгу.
США 16 травня здолали чергову стелю держборгу, визначену конгресом торік на рівні 14,3 трлн доларів. Тепер в адміністрації є декілька тижнів, щоб уникнути дефолту, який може статися вже після 2 серпня, якщо конгрес не проголосує за підвищення рівня стелі. Члени конгресу, переважно республіканці, відмовляються розглядати питання про підвищення стелі держборгу, заявляючи про те, що адміністрація, пропонуючи її підвищити, повинна представити одночасно і план зниження витрат на держуправління. Білий дім пропонує підвищити стелю держборгу на 2,4 трлн доларів.
"Нещодавні обговорення довгострокової фінансової політики виявилися пов'язаними з питанням збільшення стелі держборгу. Я розумію бажання використовувати тему терміновості підняття стелі для тиску щодо деяких необхідних питань зміни фіскальної політики, але держборг не можна використовувати для цього. Неможливість збільшити обсяги держборгу в визначені тимчасові рамки може завдати збитку планам з поліпшення фінансового стану наших громадян", - сказав Бернанке, виступаючи у вівторок на щорічній конференції з бюджетних питань.
За його словами, в разі, якщо парламентарі не встигнуть підняти стелю держборгу 2 серпня, як планує адміністрація, це призведе до зупинки платежів з боку федеральної влади по вже взятих зобов'язаннях.
"Навіть короткострокова перерва у виплатах, навіть відсоткових, по зобов'язаннях Мінфіну США, може викликати обвалення фінансових ринків, платіжних систем і призвести до падіння міжнародних рейтингів США, викликати сумніви в кредитоспроможності країни, а також, в довгостроковій перспективі, позначитися на особливій ролі долара на глобальних ринках", - підкреслив глава ФРС.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас