Грузія не знімає своїх вимог у питанні вступу Росії до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія не знімає своїх вимог у питанні вступу Росії до СОТ

Казна та Політика
561
Вимоги Грузії з питання вступу Росії до СОТ залишаються в силі, повідомляє агентство "Новини-Грузія" із посиланням на заступника міністра закордонних справ країни Ніно Каландадзе, яка тим самим спростувала заяви представників грузинської опозиції.
Раніше деякі ЗМІ з посиланням на опозиційних грузинських політиків заявляли, що Грузія відмовилася від вимог до РФ на переговорах щодо вступу до СОТ. За даними ЗМІ, про це йшлося на зустрічі президента Грузії Михайла Саакашвілі з віце-президентом США Джозефом Байденом в Римі.
На брифінгу в понеділок Каландадзе відзначила, що "деталі переговорів Саакашвілі і Байдена були публічними, у тому числі частина, коли мова стосувалася вступу Росії до СОТ".
"Грузія має певні вимоги до Росії, які залишаються в силі. Грузія сидить за столом переговорів, що означає, що вона готова вести переговори, хоча існують деякі вимоги, які грузинська сторона не збирається переглядати. Це усвідомлюють всі наші партнери, в першу чергу США", - відзначила заступник міністра.
Основним питанням на переговорах щодо СОТ грузинська сторона ставить легалізацію митних пунктів на абхазькій і південно-осетинській ділянках. Тбілісі наполягає на тому, що грузинські митники мають бути присутніми на митних пунктах цих ділянок. Компромісний варіант - підключення міжнародних спостерігачів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас