ЄС: Корупція заважає Україні бути інвестиційно привабливою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС: Корупція заважає Україні бути інвестиційно привабливою

Казна та Політика
214
Індекс інвестиційної привабливості України не демонструє тенденції до зростання через корупцію, відсутність незалежної судової системи і існуючу систему оподаткування і митних процедур, заявила глава торговельно-економічного відділу представництва ЄС в Україні Ульріке Хауер.
"В цих напрямах немає істотного поліпшення. І, на жаль, якщо поглянути в деталі, то ви побачите, що корупція і судова система все ще по рейтингу йдуть проблематичними для бізнесу. Люди мали якісь надії на реформи. І є відчуття, що це і особливо не упроваджуватиметься", - сказала вона.
При цьому Хауер відзначила, що ЄС побоюється, що це "вікно можливостей скоро закриється, і ми не хотіли б, щоб це сталося". "Ми сподіваємося, що цей індекс (інвестиційної привабливості України) стане сигналом для уряду, щоб вони якось реагували на це", - заявила представник ЄС.
Крім того, вона підкреслила, що прямі іноземні інвестиції - це ключ до модернізації української економіки. "75% інвестицій - інвестиції з ЄС і, звичайно, клімат інвестування це ключовий момент для ведення і ключовий момент для занепокоєння для нас", - додала вона.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас