ГПУ порушила справу проти екс-заступника глави "Нафтогазу"? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ порушила справу проти екс-заступника глави "Нафтогазу"?

Казна та Політика
421
Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти екс-заступника глави НАК "Нафтогаз України" Євгена Корнікова, стверджує народний депутат (фракція Партії регіонів) Інна Богословська.
"Корніков був заступником Бакая в "Нафтогазі" (Ігор Бакай - глава правління НАК "Нафтогаз України" з квітня 1998 по квітень 2000 року). Він не мав права виписувати векселі, і потім вони були визнані фіктивними. Ці векселі були закладені в забезпечення боргів ЕЕСУ перед міністерством оборони Росії", - сказала Богословська.
За її словами, загальний борг ЄЕСУ і іншої підконтрольної Юлії Тимошенко компанії "Босфор" досягав 400 мільйонів доларів. Чи "був цей борг на момент підписання газової угоди (Тимошенко і Путіна) в 2009 році - ми намагаємося отримати відповідь від Міноборони Росії", - сказала депутат. За словами Богословської, інформація про порушення кримінальної справи стосовно Корнікова міститься в листі на її ім'я від першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна.
"За позовом податкової інспекції Жовтневого району Дніпропетровська в жовтні 2009 року були прийняті рішення про ліквідацію ЄЕСУ. А податкова тоді була підпорядкована уряду. Фірма "Босфор", яка належить сім'ї Тимошенко, також на стадії банкрутства", - сказала парламентар. Вона стверджує, що рішення про припинення діяльності ЄЕСУ скасоване за протестом прокуратури. "Ми звернулися до вищої кваліфікаційної комісії суддів стосовно судді Жовтневого суду Дніпропетровська, який прийняв рішення про ліквідацію ЄЕСУ", - сказала Богословська.
Поки офіційного підтвердження даної інформації немає.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас