Київські чиновники постануть перед законом за розбазарювання землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські чиновники постануть перед законом за розбазарювання землі

Кримінал
142
Фактично всі столичні чиновники, які були причетні до незаконного виділення землі в Києві, притягуються до кримінальної відповідальності, підкреслюють в прокуратурі міста.
"Фактично сьогодні притягуються до кримінальної відповідальності, зокрема, посадові особи Київради і Київської міської державної адміністрації, які мали доступ і пряму причетність до незаконного виділення земель в Києві", - повідомила прес-служба прокуратури Києва у вівторок із посиланням на прокурора столиці Анатолія Мельника, який виступив на міжвідомчій нараді.
Так, за результатами перевірок порушено 36 кримінальних справ стосовно чиновників, вісім з них вже направлені до суду.
Впродовж декількох місяців органи прокуратури міста подали до судів 256 позовів у сфері земельних відносин про повернення в комунальну власність понад 1,5 тис. га земель.
Крім того, задоволені апеляційні і касаційні скарги за 124 справами про повернення майже 1,5 тис. га.
Що стосується бюджетної сфери, то, за словами А.Мельника, в поточному році порушено 31 кримінальну справу, збитки по яких складають майже 500 млн грн. 13 кримінальних справ стосуються чиновників місцевої влади і комунальних підприємств, середній розмір заподіяного збитку - 8,5 млн грн.
Прокурор столиці підкреслив, що гострою проблемою міста є неконтрольоване розміщення малих архітектурних форм (МАФ), більше половини яких в Києві не має дозвільних документів. Місцевий бюджет через це недоотримує десятки мільйонів гривень щороку. Всього в Києві 15 тис. МАФів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас