На крісло Азарова претендують четверо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На крісло Азарова претендують четверо

Казна та Політика
1761
У провладних колах допускають можливість відставки прем'єр-міністра Миколи Азарова і називають можливих претендентів на цю посаду. Про це пише з посиланням на свої джерела газета "Сегодня".
Так, високопоставлене джерело в Партії регіонів сказало: "Раніше можна було сказати, що уряд працює не дуже добре, але він забирав як би на себе громадський негатив від президента. Але нині вже уряд негатив президенту передає".
"Він стає токсичним активом", - мотивував необхідність відставки Азарова це джерело (токсичний актив - сленговий вираз інвесторів часів кризи 2008 року, який позначав неліквідні цінні папери, від яких потрібно позбутися якнайшвидше будь-яким способом).
Водночас, інші джерела кажуть, що президент Віктор Янукович на одній з зустрічей минулого тижня досить тепло відгукнувся про Азарова, підкресливши його заслуги в справі стабілізації економіки.
Втім, в провладних колах вже розглядається коло претендентів на пост прем'єра.
Поки, за даними джерел "Сегодня", йдеться про 4 кандидатури: перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, віце-прем'єр Борис Колесніков, голова Нацбанку Сергій Арбузов і губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул. До Вілкула, як кажуть, останнім часом сильно благоволить президент.
Також Вілкул нібито розглядається як один з кандидатів на пост віце-прем'єра з ЖКГ. Але в уряді не особливо вірять, що дніпропетровський губернатор погодиться на цю посаду, вважаючи, що її посяде губернатор Черкаської області Сергій Тулуб.
З інших міністрів, за даними джерел видання в Партії регіонів, є питання по Дмитру Табачнику. Його відставка теж імовірна. "Причому розглядається варіант введення поста гуманітарного віце-прем'єра, на який зараз саме шукають кандидата", - пише "Сегодня".
За даними газети, влада має намір провести цього літа більшу частину всіх непопулярних реформ (включаючи підвищення пенсійного віку) і досягти до осені піку падіння рейтингу президента і Партії регіонів - щоб наростити його до виборів осені 2012 року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас