На пост глави МВФ офіційно висунуто два кандидати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На пост глави МВФ офіційно висунуто два кандидати

Казна та Політика
356
Міжнародний валютний фонд (МВФ) офіційно оголосив, що на посаду його директора-розпорядника претендують два кандидати - міністр фінансів Франції Крістін Лагард і глава Центрального банку Мексики Агустін Карстенс, передає РБК.
Зазначимо, що термін подачі заявок на висунення кандидатур на цю посаду закінчився 10 червня. МВФ розраховує обрати нового директора-розпорядника до 30 червня 2011 року.
Перед процедурою обрання виконавча рада у Вашингтоні має намір провести зустрічі з Лагард і Карстенсом, щоб "обговорити сильні сторони кандидатів".
У заяві МВФ говориться, що керівництво фонду, до якого входять 24 особи, проведе співбесіди з обома претендентами.
Раніше, кандидат від СНД Григорій Марченко заявив, що відмовляється від участі в боротьбі за пост глави МВФ. Про аналогічне рішення заявив і міністр економічного планування ПАР Тревор Мануель, якого називали "ідеальним кандидатом від Брікс".
Відзначимо, що колишній директор-розпорядник МВФ Стросс-Кан був заарештований три тижні тому в аеропорту Нью-Йорка, коли він збирався сісти на літак, що виконував рейс у Париж, за звинуваченням у спробі зґвалтування покоївки готелю, в якому він проживав. 20 травня Стросс-Кан подав у відставку з поста директора-розпорядника МВФ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас