Михайло Ходорковський етапований в одну з колоній Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Михайло Ходорковський етапований в одну з колоній Росії

Кримінал
980
Екс-глава НК "ЮКОС" Михайло Ходорковський етапований з московського СІЗО в одну з колоній Росії. Про це повідомив РБК його адвокат Вадим Клювгант.
"Зі слів адміністрації слідчого ізолятора, мого підзахисного вже етапували, проте ні захисту, ні дружині Ходорковського не надали інформацію про те, куди направили ув'язненого, хоча зобов'язані були зробити це", - прокоментував Клювгант.
В прес-центрі Ходорковського підкреслили, що він був поспішно і таємно вивезений сьогодні з території СІЗО в невідомому напрямку.
Раніше, 24 травня 2011 р. Московський міський суд понизив термін ув'язнення Михайлу Ходорковському і Платону Лєбєдєву у другій кримінальній справі з 14 до 13 років. Таким чином, вони вийдуть на свободу в 2016 р. Вирок у другій справі Ходорковському і Лєбєдєву набрав законної сили. В той же час, суд на прохання держзвинувачення понизив фігурантам справи об'єм викраденої нафти майже на 130 млн т, або більш ніж на 68 млрд крб. Самі обвинувачені і їхні адвокати, виступаючи в суді, говорили про незаконність їх кримінального переслідування і ухваленого вироку, а також про тиск на суд з боку, зокрема, прем'єр-міністра Володимира Путіна незадовго до виголошення вироку у другій справі бізнесмена, який заявив у зв'язку з "справою Ходорковського", що "злодій повинен сидіти у в'язниці".
30 грудня 2010 р. Хамовнічеський суд Москви засудив екс-главу НК "ЮКОС" Ходорковського і колишнього керівника МФО "МЕНАТЕП" Лєбєдєва до 14 років позбавлення волі кожного. Суд визнав їх винними за ч. 3 ст.160 (привласнення або розтрата, здійснені з використанням свого службового становища, а також у великому розмірі), ч.3 ст.174.1 (легалізація (відмивання) грошових коштів або іншого майна, придбаних в результаті скоєння злочину, організованою групою) Кримінального кодексу РФ. Термін відбуття покарання для Ходорковського рахується з 25 жовтня 2003 р., для Лєбєдєва - з 2 червня 2003 р. Таким чином, вони обидва вийдуть на свободу в 2016 р. Засуджені відбуватимуть покарання у виправній колонії загального режиму.
В даний час в Преображенськом районному суді Москви знаходяться повторні клопотання про умовно-дострокове звільнення, направлені Ходорковським і Лєбєдєвим.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас