Україні дали 200 мільйонів доларів на енергоефективні проекти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні дали 200 мільйонів доларів на енергоефективні проекти

345
Світовий банк (СБ) надає державному експортно-імпортному банку України (Укрексімбанк, Київ) кредитні ресурси розміром 200 мільйонів доларів у рамках проекту енергозбереження в Україні.
Сьогодні були підписані гарантійна угода між Україною та СБ і угода про позику між Укрексімбанком та Світовим банком.
СБ надасть Укрексімбанку під державні гарантії кредитні ресурси на термін до 30 років.
Проект енергозбереження спрямований на зниження енергоємності в промисловості України та зменшення втрат енергії в комунальному секторі, зокрема в теплопостачанні.
За рахунок отриманих коштів Укрексімбанк буде надавати середньо-і довгострокові кредити на фінансування енергоефективних інвестиційних проектів, у тому числі і через інші комерційні банки. Відбір кінцевих позичальників та банків-учасників проекту буде здійснюватися у відповідності з певними спільно з СБ критеріями, що передбачають зменшення споживання енергії та фінансову стійкість.
Як повідомлялося, Світовий банк очікує, що реалізація проекту дозволить скоротити викиди СО2 на 1 мільйон тонн на рік. Очікується, що програма буде сприяти створенню нових робочих місць як безпосередньо, так і побічно за рахунок збільшення конкурентоспроможності в результаті менших витрат енергії.
Згідно з доповіддю, інвестиції в підвищення енергетичної ефективності будуть направлені на фінансування 6 суб-проектів: 1) модернізація неефективного і застарілого обладнання; 2) установлення промислового обладнання високої енергетичної ефективності; 3) використання газових і теплових відходів від промислових процесів; 4) поліпшення виробничих систем; 5) зниження втрат енергії в комунальному секторі; 6) зниження втрат енергії в будівлях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас