Річна інфляція в Німеччині в травні сповільнилася до 2,3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Річна інфляція в Німеччині в травні сповільнилася до 2,3%

Казна та Політика
138
Темпи зростання споживчих цін у Німеччині, згідно з остаточними даними, в травні 2011 року в річному обчисленні становили 2,3% проти 2,4% у квітні, свідчать дані Федерального статистичного бюро країни. Таким чином, уточнені дані збіглися з попередньою оцінкою і очікуваннями аналітиків в 2,3%.
При цьому наголошується, що уповільнення зростання споживчих цін у Німеччині відзначено вперше за останні вісім місяців. Як і в попередні місяці, зростання споживчих цін у травні в річному численні був викликане в основному підвищенням вартості палива (+9,5% у річному вираженні) та продуктів харчування (+3,3%), відзначається в прес-релізі.
На помісячній основі індекс споживчих цін у Німеччині в травні не змінився у зв'язку з сезонними факторами.
Гармонізований індекс споживчих цін, що розраховується для між'європейських зіставлень, виріс у травні на 2,4% в річному обчисленні, і знизився на 0,2% - в місячному.
Федеральне статистичне бюро країни (Destatis) щомісячно публікує дані щодо інфляції з наступним їх уточненням. Індекс споживчих цін, що розраховується національним статистичним органом ФРН, відображає динаміку цін на товари і послуги, придбані домогосподарствами, включаючи оплату послуг оренди, витрати на продукти харчування, одяг і купівлю автомобіля, а також витрати на послуги перукаря, хімчистку й ремонтні роботи. Для цілей відстеження інфляції в масштабах єврозони і ЄС використовується гармонізований індекс споживчих цін.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас