Підробкою виявилися 1200 робіт Фріди Кало — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підробкою виявилися 1200 робіт Фріди Кало

52
Більше тисячі робіт знаменитої мексиканської художниці Фріди Кало, що зберігалися в приватній колекції, визнані експертами підробкою.
Роботи, що виявилися підробками, належать відомому мексиканському галеристу і артдилеру Карлосу Нойолі (Carlos Noyola) з дружиною. Колекцію, що складається з 1,2 тисяч предметів, включаючи картини, ескізи і листи Кало, Нойола придбав в 2005 році, повідомляє Лента.Ру.
На думку експертів, роботи з колекції Нойоли, виставлені в галереї в місті Сан-Мігель-де-Альєнде, є підробками. Зокрема, заявила директор музею Фріди Кало Хільда Трухильо (Hilda Trujillo), всі представлені картини підписані однаково, хоча відомо, що художниця використовувала різні підписи. Ще один експерт звернув увагу на той факт, що всі предмети з колекції Нойоли не мають документального підтвердження свого походження.
Достовірність картин з колекції Нойоли була поставлена під сумнів ще в 2009 році. Тоді в США вийшла книга "Finding Frida Kahlo" ("У пошуках Фріди Кало") Барбари Лівайн (Barbara Levine), в якій вперше давався опис предметів з колекції мексиканського артдилера. Саму колекцію тоді не показували ні широкій публіці, ні фахівцям.
Багато експертів, які займаються спадщиною Кало, відразу оголосили, що описувані в книзі Лівайн роботи художниці не є оригіналами. Нойола, у свою чергу, заявив, що перед тим, як придбати колекцію, він провів перевірку її достовірності, і у нього немає приводу сумніватися в її результатах. Він також підкреслив, що придбав колекцію не з метою її подальшого перепродажу.
За словами представників правоохоронних органів Мексики, власнику підроблених робіт Кало кримінальне переслідування не загрожує, оскільки він не брав участі в їх виготовленні.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас