Темпи зростання економіки США відновляться в II півріччі 2011 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Темпи зростання економіки США відновляться в II півріччі 2011 р.

Казна та Політика
159
Ослаблення темпів зростання споживчих витрат і числа нових робочих місць в США є тимчасовим, і підйом американської економіки відновиться в другій половині 2011 року, вважають аналітики, опитані агентством Bloomberg.
За оцінками експертів, ВВП США збільшиться в поточному кварталі на 2,3% в річному вираженні, і темпи зростання підвищаться до 3,2% в період з липня по грудень.
Зростаючі обсяги експорту, стабільні ціни на енергоносії, рекордні обсяги грошових коштів у компаній, а також сприятливі кредитні умови будуть достатні для того, щоб здолати збиток, завданий економіці одноразовими чинниками, включаючи землетрус в Японії і несприятливі погодні умови, відзначають економісти.
На їхню думку, нинішнє ослаблення темпів економічного підйому утримає Федеральну резервну систему (ФРС) від підвищення базової відсоткової ставки, що зберігається в цільовому діапазоні 0-0,25% річних, до наступного року.
"Проблеми в економіці добре відомі, проте якщо поглянути на сприятливі чинники, вони як і раніше дуже сильні, - відзначає головний економіст IHS Inc. Наріман Бехравеш. - Є багато причин для оптимізму щодо американської економіки. Зростання відновиться в другому півріччі".
За оцінками експертів, ВВП США в 2011 році збільшиться на 2,5%, і в наступні два роки темпи зростання прискоряться до 3%.
В травні аналітики прогнозували зростання економіки США в другому кварталі цього року на 3,3%, в другому півріччі - на 3,35%, в 2011 році - на 2,7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас