Госпсуд Києва повернув державі майже 96 га землі в столиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Госпсуд Києва повернув державі майже 96 га землі в столиці

Нерухомість
172
Господарський суд Києва 8 червня 2011 року задовольнив позов Генеральної прокуратури України про визнання недійсними рішення Київської міськради, згідно з якими кооперативу "Забудовник" було передано безкоштовно в приватну власність для будівництва житла земельну ділянку площею 95,79 га.
Як повідомляється на веб-сайті Генпрокуратури, за результатами перевірки встановлені численні порушення вимог законодавства при отриманні в 2007 році вищезгаданим кооперативом земельних ділянок в Деснянському районі Києва.
Згідно з повідомленням, рішенням Київської міськради від 1 жовтня 2007 року вказаному кооперативу всупереч вимогам Земельного і Житлового кодексів України були передані землі на вул.Пухівській загальною площею 95,79 га, у тому числі 82,86 га безкоштовно в приватну власність для будівництва житла, 8,06 га - в короткострокову оренду на п'ять років для житлової забудови і 4,87 га - в довгострокову оренду на 49 років для рекреаційних цілей і благоустрою території.
При цьому надалі вказаний кооператив передав земельні ділянки, надані йому в приватну власність, в статутний капітал інших товариств.
Враховуючи порушення чинного законодавства, допущені при наданні земельної ділянки і створенні кооперативу, Генпрокуратурою до Господарського суду Києва був поданий позов про визнання недійсним вказаного рішення Київської міськради і визнання недійсними державних актів на право власності на ці земельні ділянки.
За даними Генпрокуратури, з врахуванням попередніх судових рішень по позовах Генпрокуратури України, Госпсудом Києва скасовані незаконні рішення Київради про передачу обслуговуючим кооперативам понад 1,5 тис. га землі природно-заповідного і історико-культурного призначення вартістю понад 2,1 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас