США припинить дотації ряду банків, поки не покращиться результат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США припинить дотації ряду банків, поки не покращиться результат

Валюта
247
Три найбільші інвестиційні банки США - Bank of America Corp, Wells Fargo & Co. and J.P. Morgan Chase & Co, не показують досить хороших результатів з розширення клієнтської бази, яка користується іпотечними кредитами, на тлі чого держава припинить їх дотації доти, доки показники не вийдуть на прийнятний рівень, повідомляє РІА Новости з посиланням на Мінфін США.
Минулого місяця на три банки доводилося 24 млн заохочувальних виплат. "Ми намагаємося вплинути на банки з тим, щоб поліпшити їх показники та розширити допомогу власникам будинків", - заявив асистент голови Мінфіну з питань фінансової стабільності Тім Массад.
Раніше багато домовласників скаржилися, що програма підвищення доступності житла, в якій беруть участь більше 100 компаній, не працює досить ефективно. З фонду розміром 46 мільярдів доларів для підтримки тих, хто виплачує іпотечні кредити, було витрачено лише 2 мільярди.
За умовами програми, кожен банк, який надає іпотечні кредити, отримує тисячу доларів від держави за кожного позичальника у випадку, якщо останній успішно пройшов тримісячний випробувальний термін і проводить виплати за кредитами на регулярній основі. Ще 500 доларів банки одержують у разі, якщо вони надали допомогу домовласникам, які поки не оголосили себе банкрутами, проте були близькі до цього. За умови, що ці позичальники протягом трьох років не оголошують про неплатоспроможність, держава виплачує іпотечним компаніям додаткові бонуси.
Крім перерахованих інвестбанків, Мінфін зажадав "помірного" поліпшення показників від American Home Mortgage Servicing, Citigroup Inc, Ally Financial Inc. 'S GMAC mortgage unit, Litton, OneWest Bank and Select Portfolio Servicing. Фактично, держава вимагає позитивної динаміки від всіх компаній, що входять в першу десятку з обслуговування іпотечних кредитів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас