В Києві винесли з банку 10 мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Києві винесли з банку 10 мільйонів гривень

Кримінал
860
В Києві встановлено рекорд пограбувань. З відділення "Єврогазбанку" на вул. Саксаганського, 96 винесли гроші і коштовності на загальну суму в 10 мільйонів гривень. Приблизно 1,5 млн гривень в еквіваленті взяли в доларах, євро і гривнях, решту - в злитках дорогоцінних металів.
Подібних збитків від рук грабіжників в українських банках ще не було. У крадіжці міліція підозрює охоронця банку, який в ту ніч чергував у відділенні. Пограбування сталося в ніч з 24 на 25 травня, але через особливі обставини було прийнято рішення це не афішувати. Зараз же з'явився новий поворот - сестра передбачуваного злочинця заявила, що міліція нічого не робить, щоб знайти її брата.
"В 6 ранку в міліцію подзвонив охоронець фінансової установи і повідомив, що прийшов на службу змінити напарника, але на місці нікого не виявив. А з сейфа пропали гроші і коштовності", - розповів начальник ЦГЗ київської міліції Володимир Поліщук.
На місце виїхали криміналісти, які виявили розпиляну болгаркою ліву бічну стійку сейфа, в якій зберігалися ключі вже від іншого сейфа, які, пропали. У результаті грабіжник виніс 1,5 млн грн. плюс ще на 8 млн грн. дорогоцінних металів. За приблизними підрахунками, злодій тягнув по нічній вулиці 4 спортсумки, доверху набиті краденим. "Удома охоронця не знайшли. Зараз міліція отримала дозвіл на обшук квартири і його затримання. Поки його місцезнаходження невідоме. Його дані передали на всі кордони", - відзначив начальник ЦГЗ. У самому банку ситуацію не коментують, а лише підкреслюють, що вклади клієнтів не постраждали.
Банкіри відзначають, що зараз кожен банк починає перевіряти всі дані майбутнього співробітника: чи дійсно він не був судимий, з минулої роботи він пішов сам чи його звільнили, за що, - говорить банкір. Також деякі банки почали навчати охоронців стріляти, чого раніше не робилося зовсім, і негласно вимагати, щоб майбутній охоронець був одружений.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас