Табачник збирається укрупнювати вузи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник збирається укрупнювати вузи

456
Міністерство освіти і науки, молоді і спорту України пропонує в два етапи оптимізувати мережу вищих навчальних закладів. Як наголошується в прес-релізі міністерства, на першому етапі планується провести передачу вузів, підпорядкованих міністерствам і відомствам, в сферу управління Міністерства освіти і науки, молоді і спорту. Другий етап передбачає укрупнення вузів шляхом їх об'єднання і створення університетів регіонального типу.
Міністерство заявляє про "необхідність централізації управління системою вищої освіти, яка має бути здійснена в умовах дефіциту бюджетних коштів на її утримання і передбачати подальше скорочення кількість центральних органів виконавчої влади, у сфері управління яких перебуватимуть вищі навчальні заклади різних рівнів акредитації".
Міністерство має намір привести мережу вищих навчальних закладів у відповідність з європейською практикою – до єдиного освітнього простору.
В прес-релізі зазначено, що нечисленність контингенту студентів у більшості вузів і підпорядкування різним відомствам веде до неефективного управління системою вищої освіти і позначається на якості підготовки фахівців.
Крім того, у відомстві обіцяють, що не буде скорочення науково-педагогічних працівників, оскільки всі студенти продовжать навчання в об'єднаних вузах, а разом з ними будуть переведені і викладачі.
"У рішенні міністерства про об'єднання встановлюється лише одне – що всі викладачі продовжують працювати, і всі студенти продовжують навчання за вибраними спеціальностями", – підкреслив міністр освіти і науки, молоді і спорту Дмитро Табачник.
Як відзначають в міністерстві, зараз в Україні 35 міністерств і відомств мають в своєму підпорядкуванні вузи, яких налічується 854.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас