Банки стали активніше інвестувати в ОВДП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки стали активніше інвестувати в ОВДП

Казна та Політика
275
ОВДП залишаються популярним об'єктом для інвестування з боку банків. Це пов'язано з низьким апетитом до ризику в багатьох фінансових установ України. При цьому останнім часом спостерігається тенденція зрушення переваг банку на користь "довших" облігацій - з терміном звернення 2-3 роки. Про це UBR.UA розповів фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса.
"Участь Дельта Банку в операції з "Нафтогазом" стала сюрпризом для всього ринку. В той же час, не можна стверджувати однозначно, що в цій схемі не був задіяний один з державних банків. Небажання уряду використовувати Ощадбанк або Укрексімбанк зрозуміле. Укрексімбанк традиційно тримається в стороні від "Нафтогазу" і уряд не квапиться підвищувати його ризики. В той же час, Ощадбанк вже дуже сильно залучений в операції з "Нафтогазом" і подальше збільшення негативно позначиться на сприйнятті ризику банку зовнішніми інвесторами. В той же час, ми не можемо сказати, звідки отримав фінансування сам Дельта Банк для проведення такої операції і не виключено, що кошти ним були отримані в одного з вищезазначених банків", - відзначив Фурса.
Також за його словами, ліквідність банківської системи дійсно просіла минулого тижня, але не виключено, що це стало наслідком у тому числі і операцій з ОВДП "Нафтогазу" (окрім податкової дати і операцій на валютному ринку після отримання коштів від приватизації "Укртелекому"). Зараз же ліквідність знов вийшла на високий рівень.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас