Експерти підтримують пропозицію Тігіпко закрити кіпрський офшор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти підтримують пропозицію Тігіпко закрити кіпрський офшор

Казна та Політика
1145
Усунення можливостей для українського бізнесу працювати через офшори - це принципове питання для розвитку вітчизняної економіки, вважають експерти.
"Сергій Тігіпко абсолютно правий, коли говорить, що офшори є однією з найбільших проблем вітчизняної економіки. Тому що гроші, які випливають з країни, не працюють на її розвиток, а зміцнюють економіки інших держав. З цим треба закінчувати, але для цього потрібна політична воля", - переконаний політичний експерт Олексій Голобуцький.
Масштабність проблеми відзначає і Володимир Фесенко, голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента". За його словами, багато українських підприємців саме через офшори ухиляються від сплати податків. Тому значна частина грошей опиняється не в бюджеті, а потрапляє на рахунки олігархів. "Вирішення цієї проблеми стало б сенсацією для нашої країни", - вважає Фесенко.
На думку Олексія Гараня, наукового директора Школи політичної аналітики, "офшори" роблять можливим існування "тіньових схем" як в економіці, так і в політиці. Зокрема, експерт навів приклад спроби перегляду угоди про уникнення подвійного оподаткування з Кіпром, який є найпопулярнішою офшорною зоною серед українських бізнесменів. "У парламенті ставилося це питання, але воно не пройшло через позицію комуністів, які підіграли олігархам", - говорить Гарань. "Перш за все, потрібна політична воля. Сергій Тігіпко говорить правильні речі, але система, в якій він працює, не буде боротися з корупцією і відстоювати чесну сплату податків", - зазначив він.
Нагадаємо, раніше Тігіпко заявив, що готує пропозицію щодо створення структури, яка контролюватиме, щоб товари і послуги не продавалися з України в офшори за заниженими цінами.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас