МВФ підтверджує прогноз зростання світового ВВП в 2011 р. на 4,4%, незважаючи на сповільнення активності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ підтверджує прогноз зростання світового ВВП в 2011 р. на 4,4%, незважаючи на сповільнення активності

Казна та Політика
77
Міжнародний валютний фонд (МВФ) продовжує дотримуватися колишнього прогнозу зростання світового ВВП цього року на 4,4%, незважаючи на сповільнення темпів зростання ділової активності, що спостерігається останнім часом, у низці найбільших економік, заявив перший заступник директора-розпорядника МВФ Джон Ліпськи, який виконує обов'язки глави фонду після відставки Домініка Стросс-Кана.
Раніше економісти почали говорити про те, що підвищення рівня безробіття і падіння цін на нерухомість в США, боргова криза в Європі, катастрофа в Японії, а також деякий спад в темпах зростання економічної активності в КНР і низці інших країн можуть змусити МВФ переглянути прогноз зростання світової економіки у бік пониження.
В той же час Ліпськи заявив, що порушення в ланцюжках постачань товарів, викликані катастрофічними подіями в Японії, виправляються "досить швидко", а деяке зниження цін на енергоносії, ймовірно, продовжиться. Таким чином, відзначив в.о. глави МВФ, чинники, які могли б вплинути на прогноз організації, потрібно віднести до "тимчасових, вплив яких незабаром припиниться".
За словами Ліпськи, економіка КНР, ймовірно, зросте на 9,5% як в 2011, так і в 2012 році, а інфляція в країні впаде до 4% до кінця поточного року. У квітні річні темпи зростання споживчих цін в Китаї склали 5,3%.
Хоча експерт вважає, що кредитно-грошова політика розвинених країн доки повинна продовжувати носити стимулюючих характер, він не бачить необхідності в її подальшому пом'якшенні. В той же час, Ліпськи вважає, що світовим ЦБ необхідно вже мати чіткі плани згортання антикризових програм і нормалізації монетарної політики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас