Німецькі інвестори хочуть побудувати в Криму дві вітроелектростанції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі інвестори хочуть побудувати в Криму дві вітроелектростанції

Енергетика
3206
Інвестори з Німеччини мають намір вкласти в будівництво двох вітроелектростанцій в Криму майже 600 мільйонів євро.
Загальний обсяг інвестицій в реалізацію двох проектів з будівництва в Красноперекопському і Джанкойському районах Криму вітроелектростанцій загальною потужністю 400 МВт становить близько 600 мільйонів євро.
Як повідомили в Міністерстві регіонального розвитку і житлово-комунального господарства Автономної республіки Крим, про це стало відомо під час зустрічі заступника голови Ради міністрів, міністра регіонального розвитку і ЖКГ Криму Азіза Абдуллаєва з представниками німецької компанії WKN Windkraft Nord AG і делегатами німецької економіки в Україні.
"Питання співпраці в розвитку вітроенергетики викликає у нас велику увагу. Ми готові почати конструктивний діалог", - підкреслив заступник глави кримського уряду.
У свою чергу, представник компанії Мартінус Шервайт і делегат німецької економіки в Україні Карін Рау відзначили, що для німецької сторони Крим становить великий інтерес в питанні розвитку альтернативних джерел енергії. "Ми готові поділитися своїм двадцятирічним досвідом в частині реалізації проектів поновлюваних джерел енергії. Ми можемо передати наші знання, технології і досвід, аби адаптувати і застосувати їх на території автономії", - підкреслив представник компанії WKN Windkraft Nord AG.
Раніше голова Ради міністрів Автономної республіки Крим Василь Джарти повідомив, що компанії з Великобританії, Німеччини, Франції, Португалії і США почали будувати в Криму декілька вітрових електростанцій загальною потужністю 5000 МВт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас