Австрія зацікавлена в співпраці з Україною у сфері регазифікації зрідженого природного газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австрія зацікавлена в співпраці з Україною у сфері регазифікації зрідженого природного газу

Енергетика
220
Австрія зацікавлена в співпраці з Україною у сфері регазифікації зрідженого природного газу.
Про це Українським Новинам сказав посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Хайм.
"Австрія також бачить своє завдання в тому, щоб диверсифікувати отримання енергоносіїв за рахунок інших новітніх технологій, наприклад за рахунок зрідженого газу, Україна також заявила про своє бажання диверсифікувати енергетику і заявила про плани будівництва під Одесою великого терміналу для зрідженого газу і тут австрійські технології можуть згодитися Україні", - сказав він.
За словами посла, Австрія, як і Італія, Швейцарія і Німеччина, має намір відмовитися від використання атомної енергії, і тому зацікавлена в альтернативних джерелах енергії.
Хайм також відзначив, що Австрія має намір розробляти нові маршрути і нові траси для транспортування енергоносіїв, у тому числі в рамках південного напряму.
Як повідомляло агентство, прем'єр-міністр Микола Азаров прогнозує, що реалізація проекту з будівництва терміналу з регазифікації зрідженого природного газу почнеться в 2011 році.
В грудні 2010 року Україна створила державне підприємство "Національний проект "LNG-термінал" для координації роботи з будівництва в Україні терміналу з регазифікації зрідженого газу потужністю 10 млрд куб. м на рік.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас