Влада має намір дозволити фермерським господарствам купувати землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада має намір дозволити фермерським господарствам купувати землю

Аграрний ринок
372
Дозвіл на купівлю земель сільськогосподарського призначення отримають, окрім фізичних осіб, також фермерські господарства, заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий.
"На першому етапі серед юридичних осіб ми плануємо дозволити лише фермерським господарствам купувати землі в приватну власність", - сказав чиновник.
В той же час, підкреслив він, що, на думку Міністерства, стан аграрного виробництва і аграрної економіки країни свідчить про те, що необхідно ввести певні обмеження в категорії покупців і власників землі.
"На першому етапі ми вважаємо, що можливими власниками і учасниками купівлі-продажу земельних ділянок можуть бути громадяни України - фізичні особи, фермерські господарства, а також держава в особі спеціального уповноваженого державного органу", - сказав Безуглий.
В той же час, заступник міністра сказав, що проектом закону про ринок землі обмежується участь іноземного капіталу в придбанні земель сільгосппризначення в Україні, як фізичних осіб - іноземців, так і юридичних осіб, засновниками яких є іноземні особи або іноземні компанії.
В кінці 2010 року повідомлялося, що уряд України пропонує дозволити підприємствам з іноземними інвестиціями купівлю землі несільськогосподарського призначення, тоді як сьогодні купівля землі дозволена для спільних підприємств, створених за участю іноземних юридичних і фізичних осіб.
Нагадаємо, що Президент України Віктор Янукович заявляє про необхідність запуску повноцінного ринку землі найближчими роками.
Як повідомлялося, опозиційна БЮТ-Батьківщина ініціює збір підписів за проведення всеукраїнського референдуму щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас